20.07.2018.

10 godina kampanje „Kad pijem ne vozim“

Pivara „Trebjesa“ i Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova i ove godine realizuju kampanju „Kad pijem ne vozim“, koja će trajati do 31. avgusta 2018. godine. To je deseta godina realizacija kampanje bezbjednosti u saobraćaju.

Cilj ove kampanje je ukazivanje na štetne posljedice upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, budući da takvo nezakonito i neodgovorno ponašanje može prouzrokovati teške posljedice po život učesnika u saobraćaju.

Tokom kampanje, biće pojačane kontrole vozača na svim magistralnim i regionalnim putevima, naseljima, lokalnim putevima i ulicama, kao i na velikim muzičkim festivalima čiji je Pivara „Trebjesa“ sponzor. Jedna od aktivnosti u sklopu kampanje je i obezbjeđivanje povoljnijeg organizovanog autobuskog prevoza do Lake festa i u povratku.

Pored podrške realizaciji promo aktivnosti ove kampanje, Pivara je i ove godine Upravi policije donirala pet alkometara, u cilju obezbjeđivanja još efikasnijeg rada saobraćajne policije.

Važan segment kampanje čini i TV spot, koji je Uprava policije izradila u saradnji sa Pivarom „Trebjesa“ i Fakultetom vizuelnih umjetnosti u Podgorici, a koji će emitovati TV stanice sa nacionalnom frekvencijom, kao i bilbord kampanje u nekoliko crnogorskih gradova. Dodatno, saobraćajni policajci će tokom redovnih aktivnosti vozačima dijeliti osvježivače vazduha za vozila sa porukom kampanje „Kad pijem ne vozim“, kako bi ih stalno podsjećali na rizike koje sa sobom nosi vožnja pod dejstvom alkohola.

Edukativni video „Kad pijem ne vozim“ možete pogledati na ovom linku