15.12.2023.

Izvršna direktorica Pivare „Trebjesa“ u finalu prestižnog takmičenja Women in Sales Awards

Nikšić, 13.decembar – Izvršna direktorica kompanije Pivara “Trebjesa” Sanja Ćalasan plasirala se u finale prestižnog svjetskog takmičenja WISA – Women in Sales Awards, u kategoriji „direktorica prodaje“.

Kao jedina predstavnica Crne Gore, Ćalasan se našla u društvu top devet žena koje su u godini za nama ostvarile značajna dostignuća u sferi prodaje.

Ovo važno takmičenje u biznis svijetu ove godine obuhvatilo je preko 90 kompanija iz 27 zemalja, koje su učestvovale u više do 400 nominacija u 22 različite kategorije. Ćalasan je za ovu nagradu nominovana od strane Molson Coors Centralna i Istočna Evropa kojoj pripada i Pivara „Trebjesa“.

„Velika je čast, prije svega, biti nominovana za ovakvu nagradu, a naročito ako nominacija dolazi od velike pivarske grupacije kojoj pripadamo i koja podstiče i promoviše žensku snagu u biznisu. Naći se u društvu nevjerovatnih i talentovanih žena zaista je privilegija, pogotovo imajući u vidu da dolazim iz male zemlje i industrije koja je do nedavno smatrana isključivo muškom industrijom. Ovo nije samo moj, već uspjeh i kompanije kojoj pripadam i koja promoviše kulturu raznolikosti, jednakosti i inkluzije“, poručila je Ćalasan.

Ćalasan objašnjava da je proces evaluacije i cijeli put do finala bio vrlo intenzivan, ali ujedno koristan i motivišući.

„Cijeli taj proces dodatno je osvijestio važnost i ulogu žena u kompaniji i svim procesima kroz koje zajednički prolazimo. Smatram da bi kompanije trebalo još više da se angažuju i naglašavaju podršku svojim ženskim liderkama u prodaji i to putem nagrada poput WISA. Nadam se da će druge koleginice prepoznati svoje kapacitete i odlučiti se na ovaj korak, a ja ću, zasigurno, sada još i više zagovarati razvoj i promociju talentovanih žena u svojoj zemlji i FMCG industriji“, zaključila je Ćalasan.

Pobjednici ovogodišnjeg „WISA – Women in Sales Awards“ proglašeni su 7. decembra na svečanoj ceremoniji u Londonu.