News & Notices

The sub-title for the blog page (Edit in the Customizer).

22.09.2017.

Tri zlatne medalje

Prestižna međunarodna selekcija kvaliteta Monde Selection nagradila je tri proizvoda Pivare „Trebjesa“ zlatnim medaljama za kvalitet. Kvalitet je prepoznat kod našeg najstarijeg proizvoda (Nikšićko Pivo), ali i najmlađeg člana naše pivarske porodice (Nikšićko Nefiltrirano).

Nagrađeni su Nikšićko Pivo u staklenoj boci od 0.33l i 0.5l i Nikšićko Nefiltrirano 0,33l.

Svečana ceremonija dodjele nagrada biće održana ove godine na Malti, 29. maja.

Monde Selection sa sjedištem u Belgiji ocjenjuje i nagrađuje najkvalitetnije proizvode od 1961. godine. U ocjenjivanju kategorije piva, vode i negaziranih pića Monde Selection sarađuje sa najboljim belgijskim ekspertima u tim oblastima, od kojih su većina hemijski inženjeri i predavači na Institutu Meurice.

16.05.2017.

Postavljena prava parkirališta za bicikla

Sve velike pobjede počinju malim koracima. U saradnji sa nevladinom organizacijom Biciklo.me i mi smo počeli izgradnju biciklističke infrastrukture u Nikšiću, i to postavkom četiri parkirališta sa 28 parking mjesta za bicikla. Na ovaj način počela je prva faza projekta „Velonik“, koji je izabran kao najbolji ekološki projekat na našem konkursu za NVO.

Parkiralista

Prva parkirališta postavljena su na atraktivnim lokacijama u gradu – ispred Filozofskog fakulteta, Doma zdravlja, Tehnopolisa i unutar kompleksa Opšte bolnice. Još osam gradskih lokacija postaće u narednim danima mjesta za bicikliste, a ukupan broj parking mjesta koje će biciklisti iz Nikšića dobiti u sklopu projekta je 100.

Nakon postavljanja parkirališta, u Tehnopolisu je održana tribina “Nikšić kao biciklistički grad: planovi i izazovi”. Na tribini su predstavljena pozitivna iskustva velikih gradova, ali i lekcije naučene u Podgorici, koja je u poslednje dvije godine značajno razvila biciklističku infrastrukturu. Učesnici tribine poslali su poruku da planiranje treba da bude najvažniji korak u izgradnji biciklističke inftrastrukture, te da korisnike treba uključiti u proces od samog početka.

15.05.2017.

Nikšićko Pivo ponovo uz Hrabre sokole

Pivara „Trebjesa“ sa svojim najpoznatijim brendom, Nikšićkim Pivom, biće u naredne dvije godine zvanični sponzor Fudbalskog saveza Crne Gore. Ugovor o sponzorstvu potpisali su izvršna direktorica Pivare Sanja Ćalasan i predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević.

preview-full-Niksicko uz hrabre sokole

Na ovaj način nastavljena je prirodna povezanost fudbala i piva, kao omiljenog pića svih navijača, ali i partnerstvo naše kompanije sa Fudbalskim savezom koje traje već godinama.

Kao podrška sponzorstvu, za sve ljubitelje fudbala i Nikšićkog Piva, spremili smo brojna iznenađenja u 2017. godini.

27.04.2017.

Još jedna akcija kluba dobrovoljnih davalca krvi

Klub dobrovoljnih davalaca krvi Pivare „Trebjesa“ organizovao je tradicionalnu proljećnu akciju, u kojoj je u Zavodu za transfuziju Nikšić prikupljeno 65 jedinica ove dragocjene tečnosti. U 14. akciji od osnivanja Kluba tradicionalno su učestvovali i članovi Kluba 25.

Davaoci krvi

Naš Klub dobrovoljnih davalaca krvi formiran je 2010. godine, okuplja četvrtinu zaposlenih Pivare, a do sada je kroz akcije ovog kluba prikupljeno preko 700 jedinica krvi.

Klub organizuje dvije akcije davanja krvi godišnje – jednu u proljeće, a drugu uoči Dana kompanije, u oktobru. Pored toga, članovi Kluba odazivaju se i akcijama drugih klubova dobrovoljnih davalaca krvi iz Nikšića.

23.12.2016.

Velonik najbolji projekat

Projekat „Velonik“, koji ima za cilj popularizaciju biciklizma u Nikšiću, pobjednik je ovogodišnjeg konkursa kojim Pivara „Trebjesa“ traži najbolje ekološke projekte, predložene od strane nevladinih organizacija.

Velonik najbolji projekat

Projekat je predložila NVO Biciklo.me, koja se popularizacijom biciklizma već nekoliko godina veoma uspješno bavi u Podgorici.

Jedan od osnovnih ciljeva projekta je popularizacija korišćenja bicikla kao vida rekreacije, ali i prevoznog sredstva, kako bi se smanjila emisija izduvnih gasova automobila i saobraćajne gužve i time doprinijelo čistijem vazduhu u gradu. Biće postavljeno 100 parkirališta za bicikla na ukupno deset lokacija u Nikšiću, koje će biti izabrane u dogovoru sa Opštinom. Uz brojne edukativne aktivnosti, aktivaciju studenata kroz akciju „Biciklom do faksa“ i promotivnu biciklističku vožnju poznatu pod nazivom Critical Mass, uticaće se na građane Nikšića da intenzivnije koriste bicikl kao prevozno sredstvo.

Izborom najboljeg projekta završeni je peti konkurs Pivare „Trebjesa“ za NVO. Tokom pet godina ukupno 68 projekata iz skoro svake crnogorske opštine tražilo je svoju šansu na ovom konkursu, što pokazuje povjerenje civilnog sektora u transparentnost konkursa, ali i Pivaru, kao kompaniju koja želi saradnjom da poboljša ekologiju u lokalnim zajednicama.

13.05.2016.

Nefiltrirano i retro Nikšićko u čast jubileja

U sklopu obilježavanja velikog jubileja, 120 godina nikšićkog pivarstva, Nikšićko Pivo u pakovanju od 0,33 litra dostupno je u retro flaši. I ostala pakovanja Nikšićkog dobiće novo – staro ruho u vidu retro etikete, koja predstavlja redizajniranu etiketu sa kraja 1970-ih i 1980-ih godina.

Pivara “Trebjesa” obogatila je domaće tržište i jedinstvenim proizvodom, nefiltriranim Nikšićkim Pivom. Nikšićko Nefiltrirano zadržava specifičnu aromu i punoću ukusa, uz 12% ekstrakta, 5.4% alkohola, očuvanu svježinu i balansiran ukus.

 1442_Niksicko_vizual_nefiltr_03 1405_Niksicko_Pivo_RGB_03L_01

25.04.2016.

Zagoričani trijumfovali u Podgorici

Ekipa Zagorič pobjednik je drugog kvalifikacionog turnira održanog u Podgorici, u okviru nacionalnog takmičenja u malom fudbalu Nikšićko Pivo Fan Cup. Zagoričani su golom razlike (5:4) pobijedili tim AKMF Stupovi, koji je osvojio drugo mjesto. Treću poziciju zauzela je ekipa Index club, koja je ubjedljivo savladala tim Lajo (4:0).

Turnir u PG_NPFC (2)

Ova četiri tima sjajnom igrom obezbijedila su plasman na finalni turnir Nikšićko Pivo Fan Cup-a, koji se u septembru igra u Podgorici. Osim plasmana, tri najbolje ekipe dobile su novčane nagrade: 1 000 eura za prvo mjesto, 500 eura za drugo i 200 eura za treće mjesto, a sve četiri ekipe koje su se plasirale u finale turnira i robne nagrade. Ukupan fond novčanih nagrada iznosi 10 000 eura. Na turniru u Podgorici učestvovale su 52 ekipe.