News & Notices

The sub-title for the blog page (Edit in the Customizer).

06.11.2020.

Kampanja Nikšićkog Piva osvojila nagradu na prestižnom regionalnom festivalu

Kampanja “Amo popit po pivo”, koju je naša kompanija ove godine realizovala za svoj najpoznatiji brend, Nikšićko Pivo, krunisana je nagradom na jednom od najznačajnijih regionalnih festivala marketinških komunikacija i oglašavanja “Kaktus”.

Kampanja za Nikšićko koja je nastala kroz saradnju ovog brenda, agencije Luna TBWA i benda Who See dobila je nagradu za Integrisanu kampanju za strano tržište. Ovo je i jedina kampanja iz Crne Gore koja je dobila nagradu na ovogodišnjem izdanju „Kaktus“ festivala, na kojem su za nagrade i priznanja konkurisala čak 172 projekta iz regiona.

Ideja kampanje bila je da se komunikacija jednog od najstarijih crnogorskih brendova podmladi saradnjom sa popularnim bendom Who See. Ovaj hip hop dvojac je kroz prepoznatljivi bokeljski sleng donio dobar ritam i pamtljive rime, i ujedno jedan nov i svjež pogled na Nikšićko Pivo.

30.10.2020.

Ni epidemija nije zaustavila Pivarine dobrovoljne davaoce krvi

Davanje krvi kao jedna od najhumanijih aktivnosti ne smije da gubi na važnosti ni u doba epidemije koronavirusa, jer je krv kao nezamjenljiv lijek i tada izuzetno potrebna.

Da epidemija nije obeshrabrila one koji žele da pomognu drugima, pokazuju članovi Kluba dobrovoljnih davalaca krvi Pivare „Trebjesa“, koji su tokom cijele ove sedmice u različitim terminima, poštujući epidemiološke mjere, donirali krv.

Ovo je druga akcija Kluba u ovoj godini, i prikupljeno je 25 jedinica krvi za Centar za transfuziju Opšte bolnice Nikšić.

13.10.2020.

PIVARA „TREBJESA“ SMANJILA POTROŠNJU VODE, ENERGIJE I EMISIJE CO2

Pivara “Trebjesa” smanjila je u prethodnom periodu ukupnu potrošnju vode, energije i emisiju ugljen dioksida (CO2), pokazujući na taj način punu posvećenost čuvanju resursa i održivom poslovanju. 

U prošloj godini Pivara je upotrijebila 12 odsto manje vode po litru proizvedenog piva u poređenju sa 2015. godinom, balans potrošnje i proizvodnje tečnog ugljen dioksida poboljšan je za oko osam odsto, a emisija CO2 gasova smanjena je 14.9 odsto ili 593 tone.

Uz smanjenje emisije CO2 i navedene uštede u potrošnji vode, koja je ključni resurs za Pivaru „Trebjesa“, kompanija je u prethodnom periodu izgradila i sopstveno postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda.

Održivost je visoko i na listi prioriteta Molson Coors Beverage Company, u okviru koje posluje Pivara „Trebjesa“. Molson Coors Beverage Company svoje „Ciljeve održivosti“ organizovala je kroz tri stuba: promovisanje odgovornog konzumiranja alkohola, postizanje efikasnosti „od zrna do čaše“ i tzv. održivog pivarstva, kao i kroz podršku dobrobiti zaposlenih i zajednica u kojima posluje kompanija.

U skladu s tim, zajedno sa ostalim članicama Molson Coors Beverage Company, Pivara “Trebjesa” i ovog septembra je, sedmu godinu za redom, obilježila mjesec “Našeg pivskog pečata” – posvećen upravo društvenoj odgovornosti i održivosti.

U mjesecu „Našeg pivskog pečata“ zaposleni Pivare zajedno sa NVU Putevima predaka posadili su 500 stabala drveća u park šumi Trebjesa. Zaposleni su prikupljali i garderobu i odjeću koja će, u saradnji sa Crvenim krstom, biti podijeljena najugroženijim domaćinstvima sa teritorije opštine Nikšić. Kompanija je u saradnji sa Upravom policije realizovala kampanju bezbjednosti u saobraćaju “Kad pijem ne vozim”.

20.09.2020.

ZA TREBJESU, OD „TREBJESE“

Zaposleni naše kompanije i članovi NVU “Putevima predaka” zasadili su danas 500 novih sadnica drveća u Park šuma Trebjesa, koja je jedno od omiljenih izletišta Nikšićana. U akciji pod nazivom Za Trebjesu, od „Trebjese“ osađene su sadnice smrče, kedra i breze.

Akcija je simbolično organizovana na dan kad je Crna Gora prije 29 godina proglašena ekološkom državom.

Pošumljen je dio Park šume koji je prošle godine stradao u požarima.

Zbog svojih prirodnih karakteristika, velikog naučnog značaja, estetske, pejzažne, kulturno istorijske i sportsko rekreativne vrijednosti, park šuma Trebjesa je krajem 2000. godine stavljena pod zaštitu kao Posebni prirodni predio. Na ovom prostoru prisutno je više od 200 zeljastih i 40 drvenastih vrsta.

16.09.2020.

Pivara obilježila Svjetski dan odgovorne konzumacije piva

U svijetu se danas obilježava Svjetski dan odgovorne konzumacije piva, ustanovljen 2015. godine, kao inicijativa pivske industrije kako bi se u društvu dodatno unaprijedila svijest o odgovornoj konzumaciji.

Zato baš danas podsjećamo na važnost odgovorne konzumacije i pozivamo svoje zaposlene, kupce i potrošače na odgovorno ponašanje.

To činimo i prethodnih 12 godina kroz kampanju “Kad pijem ne vozim”, koju realizujemo u saradnji sa Upravom policije.

Pivara je i ove godine donirala pet alkometara Upravi policije, doprinoseći na taj način masovnijem testiranju vozača, a time i boljoj prevenciji, većoj sigurnosti i bezbjednosti učesnika u saobraćaju.

Ukupno, Pivara je kroz kampanju “Kad pijem ne vozim” do sada donirala 38 alkometara.

 

15.07.2020.

6.000 zaštitnih maski za ugostiteljske objekte

U situaciji kada se cijelo društvo bori sa epidemijom koronavirusa, naša kompanija podržala je u prethodnom periodu ugostiteljske objekte i njihove zaposlene širom Crne Gore, donacijom ukupno 6 hiljada maski. Zaštitne pamučne maske podijeljene su za oko 500 ugostiteljskih objekata. 

Zaštitne maske su ne samo obavezne, već i veoma važne u zaštiti od prenošenja koronavirusa, zajedno sa održavanjem fizičke distance i higijenom ruku.

Znamo da se pravi prijatelji poznaju u teškim situacijama. Svjesni smo da je ugostiteljstvo među najviše pogođenim djelatnostima, zbog čega smo i odlučili da im i ovom donacijom pokažemo da smo uz njih i da brinemo o ugostiteljima, kao jednim od naših najvažnijih partnera.

 

09.07.2020.

WHO SEE I NIKŠIĆKO ISPROMOVISALI ŠARMANTNE SPECIFIČNOSTI NAŠE ZEMLJE

Fantastični hip hop dvojac Who See, poznat po hitovima kao što su “Đe se kupaš”, “Koji sam ja meni kralj”, “Bar – Bari” i brojnim drugim, ovo ljeto otvara novom pjesmom “Amo popit po pivo”, koja je nastala kao dio nove kampanje za Nikšićko Pivo.

Ova dva crnogorska brenda u pjesmi udruženim snagama promovišu crnogorske lokacije i prepoznatljivosti, uz ritam koji pokreće. Tu je i bokeljski sleng i neizostavno, prava doza autentičnog crnogorskog humora, za ljetnji hit u kojem će se svi pronaći.

Spot za pjesmu radio je Novljanin Vanja Vikalo Linnch, koji važi za jednog od najboljih animatora i ilustratora u regionu.

“Amo popit po pivo” ima sve neophodne sastojke da postane pravi ljetnji hit, koji će se slušati na plažama i pontama širom našeg primorja, na planinama, ali i u vašim omiljenim gradskim lokalima.

03.07.2020.

Prezentovana “pametna” kanta u koju stane i do 8 puta više otpada

Prva “pametna” kanta za otpad, koja sakupi i do osam puta više otpada od obične kante, predstavljena je danas u Nikšiću, u sklopu završne aktivnosti projekta “Otpad i budućnost”. Projekat je sa 10 hiljada eura nagrađen na posljednjem Pivarinom konkursu za ekološke NVO i realizuje ga Ekološki pokret “Ozon”.

Ovakve pametne kante imaju mogućnost savremene opreme i zanimljivo je da WiFi odašiljačem šalju informaciju u sistem kad je kanta puna.

Zanimljivo je da pametna kanta “sabija” otpad, pa umjesto da generisani otpad zauzme veliku površinu na deponiji, iz kante će izaći kao jedna manja kocka otpada.

Još jedna od prednosti ove kante je što radi na solarnu energiju. 

Pivara “Trebjesa” je do sad kroz finansiranje ekoloških projekata NVO u ekologiju uložila 70 hiljada eura.

 

23.06.2020.

Četiri infuzione pumpe za Klinički centar

Naša kompanija nastavlja da ulaže u zdravstvo. Kroz novu donaciju obezbijedili smo četiri infuzione pumpe za Klinički centar Crne Gore.

Ovi medicinski uređaji koriste se za infuziju tečnosti, ljekova i hranljivih materija u sistem cirkulacije pacijenta i u vrhu su potreba kad je medicinska oprema u pitanju, jer se koriste na svim odjeljenjima.

Donacija je vrijedna 5 hiljada eura.

Pivara „Trebjesa“ ranije ove godine je podržala zdravstveni sistem donacijom od 10 hiljada eura za borbu protiv epidemije koronavirusa.

U prethodne dvije godine naša kompanija je u zdravstvo uložila dodatnih 27 hiljada eura, nabavkom opreme za devet crnogorskih domova zdravlja.

30.04.2020.

Prikupljena 31 jedinica krvi

30. april 2020. godine – Klub dobrovoljnih davalaca krvi Pivare „Trebjesa“ organizovao je akciju dobrovoljnog davanja krvi, 20. od osnivanja. Zbog oštrijih mjera i procedura u doba epidemije koronavirusa, na prvom mjestu je bila sigurnost svih dobrovoljnih davalaca, pa je ova akcija trajala tokom nekoliko dana.

Ukupno je prikupljena 31 jedinica krvi.

Klub dobrovoljnih davalaca krvi Pivare „Trebjesa“ okuplja trećinu zaposlenih, a postoji od 2010. godine.