News & Notices

The sub-title for the blog page (Edit in the Customizer).

15.12.2023.

Izvršna direktorica Pivare „Trebjesa“ u finalu prestižnog takmičenja Women in Sales Awards

Nikšić, 13.decembar – Izvršna direktorica kompanije Pivara “Trebjesa” Sanja Ćalasan plasirala se u finale prestižnog svjetskog takmičenja WISA – Women in Sales Awards, u kategoriji „direktorica prodaje“.

Kao jedina predstavnica Crne Gore, Ćalasan se našla u društvu top devet žena koje su u godini za nama ostvarile značajna dostignuća u sferi prodaje.

Ovo važno takmičenje u biznis svijetu ove godine obuhvatilo je preko 90 kompanija iz 27 zemalja, koje su učestvovale u više do 400 nominacija u 22 različite kategorije. Ćalasan je za ovu nagradu nominovana od strane Molson Coors Centralna i Istočna Evropa kojoj pripada i Pivara „Trebjesa“.

„Velika je čast, prije svega, biti nominovana za ovakvu nagradu, a naročito ako nominacija dolazi od velike pivarske grupacije kojoj pripadamo i koja podstiče i promoviše žensku snagu u biznisu. Naći se u društvu nevjerovatnih i talentovanih žena zaista je privilegija, pogotovo imajući u vidu da dolazim iz male zemlje i industrije koja je do nedavno smatrana isključivo muškom industrijom. Ovo nije samo moj, već uspjeh i kompanije kojoj pripadam i koja promoviše kulturu raznolikosti, jednakosti i inkluzije“, poručila je Ćalasan.

Ćalasan objašnjava da je proces evaluacije i cijeli put do finala bio vrlo intenzivan, ali ujedno koristan i motivišući.

„Cijeli taj proces dodatno je osvijestio važnost i ulogu žena u kompaniji i svim procesima kroz koje zajednički prolazimo. Smatram da bi kompanije trebalo još više da se angažuju i naglašavaju podršku svojim ženskim liderkama u prodaji i to putem nagrada poput WISA. Nadam se da će druge koleginice prepoznati svoje kapacitete i odlučiti se na ovaj korak, a ja ću, zasigurno, sada još i više zagovarati razvoj i promociju talentovanih žena u svojoj zemlji i FMCG industriji“, zaključila je Ćalasan.

Pobjednici ovogodišnjeg „WISA – Women in Sales Awards“ proglašeni su 7. decembra na svečanoj ceremoniji u Londonu.

28.10.2023.

U 2023. sakupljene 73 jedinice krvi

Klub dobrovoljnih davalaca krvi Pivare „Trebjesa“ organizovao je i ovog oktobra 27. akciju davalaštva u okviru koje je sakupljeno 37 jedinica krvi. Riječ je o drugoj akciji u ovoj godini koja je održana 23. i 25. oktobra u Centru za transfuziju krvi Doma zdravlja Nikšić.

Nakon uspješne akcije, iz Kluba poručuju da su i ovoga puta bili motivisani željom da, udruženi, pomognu.

„Kroz dvije ovogodišnje akcije uspjeli smo da doniramo 73 jedinice krvi i tako značajno pomognemo onima kojima je ova dragocjena tečnost potrebna u najvažnijim trenucima. Pokazali smo da smo tu jedni za druge, a upravo to nam je najveća motivacija da već 13 godina njegujemo tradiciju filantropije na ovaj način. Jednako važno nam je što naši sugrađani već preko deceniju mogu da računaju na naše članove čime dajemo doprinos zajednici kojoj pripadamo – poručio je predsjednik Kluba dobrovoljnih davalaca krvi Pivare „Trebjesa“ Željko Vučetić koji se zahvalio i Centru za transfuziju krvi Doma zdravlja Nikšić na podršci i profesionalnosti.

15.09.2023.

Akcija pošumljavanja park šume Trebjesa

Zaposleni Pivare „Trebjesa“ i članovi NVU „Putevima predaka“ organizovali su i ovog septembra volontersku akciju pošumljavanja park šume Trebjesa i zasadili 100 sadnica bora, 10 sadnica kedra i 10 sadnica lipe Kroz dosadašnju dugogodišnju saradnju kompanije i udruženja, u okviru park šume, zasađeno je ukupno preko 1.600 sadnica.

” Spojio nas je zajednički cilj čiji rezultati su vidljivi jer je omiljeno mjesto za odmor i rekreaciju stanovnika Nikšića iz godine u godinu sve zelenije. Svaka sadnica koju smo posadili predstavlja našu predanost očuvanju biodiverziteta, čistog vazduha i prijatnog okruženja za zajednicu u kojoj živimo. Zasadivši novih 120 sadnica, pokazali smo da briga o prirodi nije individualna odgovornost, već zajednička misija za buduće generacije”, kazala menadžerka korporativnih poslova u Pivari „Trebjesa” Natalija Đordan.

Prema riječima Ane Petrović Njegoš iz NVU „Putevima predaka“ , Trebjesa ima posebnu vrijednost za građane Nikšića, pa brojnim akcijama pažnju usmjeravaju na očuvanje zelenih površina i pošumljavanje.

14.08.2023.

Obilježili smo petnaest godina kampanje “Kad pijem ne vozim”

Kampanja „Kad pijem ne vozim“, koju zajednički realizuju Uprava policije i Pivara „Trebjesa“, ove godine obilježila je 15 godina postojanja. Riječ je o kampanji koja kroz društveno-odgovorni aspekt, promoviše važnost savjesnog konzumiranja alkohola.

Tim povodom, Pivara „Trebjesa“ uručila je Upravi policije pet savremenih alkometara koji će doprinijeti još boljoj tehničkoj opremljenosti službenika na terenu. Za 15 godina trajanja ove kampanje, donirano je ukupno preko 50. Podijelili smo preko 1.400 promo paket savjesnim vozačima, slali važne poruke kroz medije, influensere, bilborde i radio kampanju, kao podsjetnik na važnost odgovornog konzumiranja alkohola.

Kampanja je imala i novi vizuelni identitet trajala je do 16. septembra, a onima koji su konzumirali alkohol, poslali smo jasnu i direktnu poruku „Povuci ručnu“.
Menadžerka za korporativne poslove u Pivari „Trebjesa“, Natalija Đordan istakla je doprinos svih partnera kampanje i zahvalila Upravi policije na dugogodišnjoj saradnji i podršci koja traje već 15 godina.

“Iza nas je vrlo uspješna i intenzivna kampanja kroz koju smo, zajedno sa Upravom policijom i drugim partnerima koji su nam se priključili, ukazali na rizike vožnje u alkoholisanom stanju. Poruka o odgovornoj konzumaciji ove godine je poslata kroz više različitih kanala komunikacije, uključujući društvene mreže, radio reklamu i outdoor kampanju. Zahvalnost dugujemo službenicima Uprave policije koji su na terenu, preventivno djelovali i uticali na dodatno podizanje svijesti o ovoj temi i pružili kvalitetnu podršku našim promo timovima”, kazala je Đordan.

Podsjetimo, Molson Coors grupacija kojoj pripadamo je jedan od osnivača i članica Međunarodne alijanse za odgovornu konzumaciju alkohola, i u svim zemljama u kojima posluje čini mnogo na polju promovisanja odgovorne konzumacije alkohola.


05.07.2023.

Rock&Recycle i Kad pijem ne vozim na Lake Fest-u i u 2023.

Kampanje Rock&Recycle i Kad pijem ne vozim obilježile su i ovogodišnje izdanje najpoznatijeg festivala na Krupcu. U multimedijalnoj sali Univerzitetsko sportsko kulturnog centra u Podgorici upriličena je konferencija za medije povodom najave ovogodišnjeg Lejk Festa. Prisutnima obratio i Nemanja Pejović, brend menadžer.

„Naše partnerstvo ima dodatnu vrijednost i kroz zelene akcije, pa ćemo i ove godine, kroz kampanju Nikšićko Green – Rock&Recycle, sa posjetiocima dati doprinos očuvanju životne sredine. Takođe, ove godine obilježavamo 15 godina kampanje „Kad pijem, ne vozim” i to će biti prilika da još jednom ukažemo na važnost odgovornog konzumiranja alkohola, pa posjetioci, kao i svake godine mogu očekivati organizovani prevoz sa povoljnom cijenom karte”, kazao je Pejović.

Rock&Recycle

17.02.2023.

Pivara „Trebjesa“ dobila sertifikat Top Employer 2023.

Početkom godine, Pivara „Trebjesa“ prvi je put dobila dvostruku nagradu Instituta Top Employer, odnosno sertifikat „Top Employer Montenegro” i „Top Employer Europe” čime se pridružila odabranoj grupi od 2.053 kompanije u 121 zemlje svijeta koje su nosioci ovog značajnog priznanja. Dobijanjem ova dva sertifikata „Trebjesa“ je globalno priznata po svojoj izvrsnosti u praksi sa zaposlenima.

„Prošli smo opsežan i rigorozan proces sertifikacije koju je sproveo Institut Top Employer, a koji je podrazumijevao detaljnu evaluaciju upravljanja ljudskim resursima. Ova dva prestižna sertifikata koje smo dobili ne samo na lokalnom nivou, već i na nivou evropske grupacije Molson Coors, potvrda su da stvaramo okruženja za rast naših zaposlenih i razvoj zajednice u kojoj poslujemo. U cijeloj kompaniji njegujemo kulturu u kojoj cijenimo i poštujemo naše razlike i vjerujemo da su različitost i inkluzija ključ za promovisanje pobjedničke timske kulture”, poručila je Sanja Ćalasan, izvršna direktorica Pivare „Trebjesa“.

Izazovna vremena otkrivaju najbolje u ljudima i organizacijama, poručuju iz Instituta Top Employer.

„Tome smo bili svjedoci u našem Programu sertifikacije Top Employer ove godine gdje je primijećen izuzetan rezultat sertifikovanih Top Employer kompanija za 2023. Ovi poslodavci su uvijek pokazivali da im je stalo do razvoja i dobrobiti svojih ljudi. Na taj način oni zajednički obogaćuju svijet rada”, rekao je David Plink, Izvršni direktor Instituta Top Employer.

Program Top Employer Institute sertifikuje organizacije na osnovu učešća i rezultata njihove ankete o najboljim praksama ljudskih resursa. Ova anketa pokriva šest domena ljudskih resursa koji se sastoje od 20 tema uključujući strategiju brige o ljudima, radno okruženje, razvoj talenata, učenje, različitost i inkluziju, wellbeing i još mnogo toga.

topemploy

18.11.2022.

DODIJELJENE NAGRADE PKCG: PIVARI „TREBJESA“ NAGRADA ZA DRUŠTVENU ODGOVORNOST

Privredna komora Crne Gore uručila je Nagrade Privredne komore Crne Gore (PKCG) kompanijama i privrednicima koji su se u 2021. godini istakli po uspješnom poslovanju, društvenoj odgovornosti, inovativnosti i unapređenju menadžmenta.
Pivara „Trebjesa“ dobila je Nagradu za društvenu odgovornost, dok su za uspješno poslovanje nagrađene kompanije Hemosan, Zetagradnja i Fly Montenegro. Nagradu za inovativnost dobio je Crnogorski Telekom, a Nikola Milić za unapređenje menadžmenta.
Nagrade PKCG već šest decenija predstavljaju prestižno priznanje kojim se ističu vrijedna postignuća crnogorskih pregalaca, a ove godine imaju dodatnu vrijednost, jer afirmišu uspjehe privrednika ostvarene u veoma izazovnim vremenima.
Laureatima je nagrade uručio predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, a i ime Pivare „Trebjesa“ nagradu je primila izvršna direktorica Sanja Ćalasan.

24.09.2022.

PARK ŠUMA TREBJESA ZELENIJA ZA JOŠ 500 STABALA

Volonterskom akcijom sađenja u kojoj su učestvovali zaposleni Pivare “Trebjesa” i članovi NVU “Putevima predaka”, park šuma Trebjesa bogatija je za 500 stabala smrče i bora, kao i pet stabala kedra.
Ovo je još jedna akcija posvećena zdravijoj životnoj sredini, a dio je Nikšićko Green platforme. Pivare „Trebjesa“.
“Svako stablo koje smo posadili zalog je za zdraviju i ljepšu budućnost. Zato već nekoliko godina, u saradnji sa NVU ‘Putevima predaka’, činimo omiljeno izletište Nikšićana još zelenijim. Zajedničkim snagama smo, uz današnji broj, do sada posadili više od 1.500 stabala u park šumi Trebjesa, vjerujući da samo kontinuiranim akcijama možemo ostaviti pozitivan ekološki otisak i tome ostajemo posvećeni”, kazala je Natalija Đordan, menadžer korporativnih poslova u Pivari “Trebjesa”.
Prema riječima Ane Petrović Njegoš iz NVU Putevima predaka lokalitet Trebjese ima posebnu vrijednost i važnost za građane Nikšića, pa brojnim akcijama svoju pažnju usmjeravaju na očuvanje njegovih zelenih površina i pošumljavanje.

10.08.2022.

ROCK&RECYCLE: POSJETIOCI LAKE FESTA SKUPILI 15.000 ČAŠA

Posjetioci muzičkog festivala „Lake fest“ pokazali su društveno-odgovornu stranu, pa su u sklopu akcije “Rock&Recycle” skupili oko 15.000 iskorišćenih plastičnih čaša.
U okviru ove kampanje koju Pivara „Trebjesa“ već deset godina organizuje na Lake Fest-u, prikupljeno je čak 200.000 plastičnih čaša.
Svi oni koji su bili dio trodnevnog muzičkog ugođaja imali su priliku da, i na festivalskom prostoru i u kampu, učestvuju u zanimljivim aktivacijama i da za prikupljenu ambalažu dobiju i simboličan poklon.
Na Lake fest-u i ove godine organizovana je kampanja „Kad pijem ne vozim“. Pivara „Trebjesa“ subvencionisala je dio cijene karata za autobuski prevoz i tako omogućila svima uživanje u muzici i bezbjedan povratak kući.