News & Notices

The sub-title for the blog page (Edit in the Customizer).

18.11.2022.

DODIJELJENE NAGRADE PKCG: PIVARI „TREBJESA“ NAGRADA ZA DRUŠTVENU ODGOVORNOST

Privredna komora Crne Gore uručila je Nagrade Privredne komore Crne Gore (PKCG) kompanijama i privrednicima koji su se u 2021. godini istakli po uspješnom poslovanju, društvenoj odgovornosti, inovativnosti i unapređenju menadžmenta.
Pivara „Trebjesa“ dobila je Nagradu za društvenu odgovornost, dok su za uspješno poslovanje nagrađene kompanije Hemosan, Zetagradnja i Fly Montenegro. Nagradu za inovativnost dobio je Crnogorski Telekom, a Nikola Milić za unapređenje menadžmenta.
Nagrade PKCG već šest decenija predstavljaju prestižno priznanje kojim se ističu vrijedna postignuća crnogorskih pregalaca, a ove godine imaju dodatnu vrijednost, jer afirmišu uspjehe privrednika ostvarene u veoma izazovnim vremenima.
Laureatima je nagrade uručio predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, a i ime Pivare „Trebjesa“ nagradu je primila izvršna direktorica Sanja Ćalasan.

24.09.2022.

PARK ŠUMA TREBJESA ZELENIJA ZA JOŠ 500 STABALA

Volonterskom akcijom sađenja u kojoj su učestvovali zaposleni Pivare “Trebjesa” i članovi NVU “Putevima predaka”, park šuma Trebjesa bogatija je za 500 stabala smrče i bora, kao i pet stabala kedra.
Ovo je još jedna akcija posvećena zdravijoj životnoj sredini, a dio je Nikšićko Green platforme. Pivare „Trebjesa“.
“Svako stablo koje smo posadili zalog je za zdraviju i ljepšu budućnost. Zato već nekoliko godina, u saradnji sa NVU ‘Putevima predaka’, činimo omiljeno izletište Nikšićana još zelenijim. Zajedničkim snagama smo, uz današnji broj, do sada posadili više od 1.500 stabala u park šumi Trebjesa, vjerujući da samo kontinuiranim akcijama možemo ostaviti pozitivan ekološki otisak i tome ostajemo posvećeni”, kazala je Natalija Đordan, menadžer korporativnih poslova u Pivari “Trebjesa”.
Prema riječima Ane Petrović Njegoš iz NVU Putevima predaka lokalitet Trebjese ima posebnu vrijednost i važnost za građane Nikšića, pa brojnim akcijama svoju pažnju usmjeravaju na očuvanje njegovih zelenih površina i pošumljavanje.

10.08.2022.

ROCK&RECYCLE: POSJETIOCI LAKE FESTA SKUPILI 15.000 ČAŠA

Posjetioci muzičkog festivala „Lake fest“ pokazali su društveno-odgovornu stranu, pa su u sklopu akcije “Rock&Recycle” skupili oko 15.000 iskorišćenih plastičnih čaša.
U okviru ove kampanje koju Pivara „Trebjesa“ već deset godina organizuje na Lake Fest-u, prikupljeno je čak 200.000 plastičnih čaša.
Svi oni koji su bili dio trodnevnog muzičkog ugođaja imali su priliku da, i na festivalskom prostoru i u kampu, učestvuju u zanimljivim aktivacijama i da za prikupljenu ambalažu dobiju i simboličan poklon.
Na Lake fest-u i ove godine organizovana je kampanja „Kad pijem ne vozim“. Pivara „Trebjesa“ subvencionisala je dio cijene karata za autobuski prevoz i tako omogućila svima uživanje u muzici i bezbjedan povratak kući.

31.05.2022.

CIM AWARDS: NIKŠIĆKO GREEN „AMO DA ČISTIMO“ NAJBOLJA PR I CSR KAMPANJA

Kampanja Nikšićkog piva „Amo da čistimo“ osvojila je nagradu na prvoj CIM Awards, regionalnoj smotri najboljih kampanja u sklopu Foruma medija i kreativnih industrija.
Nagrada u kategoriji PR-a i društveno-odgovornih kampanja dodijeljena je kampanji „Amo da čistimo“ , koju je za brend Nikšićko pivo osmislila kreativna agencija LUNA TBWA.
Prema riječima Jelene Pavićević, marketing menadžerke u Pivari „Trebjesa“, ova nagrada je još jedna potvrda da veliki domaći brend kakvo je Nikšićko u svojoj biti nosi, gradi i njeguje i odgovornost prema zajednici.
„Snaga koju Nikšićko kao brend ima i povjerenje njegovih ljubitelja, kako starih tako i novih, obavezuju na jednako snažnu borbu za čistiju prirodu. Nikšićko Green i kampanja „Amo da čistimo“ su prvi CSR projekat brenda Nikšićko pivo, dok je Pivara „Trebjesa“ odavno poznata po svom djelovanju u oblasti zaštite životne sredine. Svaka nagrada je priznanje i potvrda uspješnosti onoga što radite, ali je i više od toga – motivacija da nastavite bolje, snažnije i glasnije“, kazala je Pavićević.

04.05.2022.

APRILSKA AKCIJA: PIVARCI TRADICIONALNO, 24. PUT, DALI KRV

Klub dobrovoljnih davalaca krvi Pivare „Trebjesa“ iskoristio je da tokom aprila 24. put donira krv. Tokom dva dana akcije u Centru za transfuziju u Domu zdravlja prikupljeno je 30 jedinica ove dragocjene tečnosti.
Tradicionalna, proljećna akcija davanja krvi, prema riječima Ranka Jakšića, predsjednika Kluba, dokaz je odgovornosti i posvećenosti zajednici i svim njenim članovima.
„Preko deset godina sprovodimo ove akcije i ponosni smo što nam je upravo dobrovoljno davanje krvi postala jedna od najvažnijih tradicija koju njegujemo. Ovakve akcije su uvijek dragocjene jer za njih nije potrebno ništa osim onoga što imamo i što smo spremni da damo drugom. Posebno mi je drago da znam da naši sugrađani već deceniju mogu da računaju na naše članove u trenucima kada je to najpotrebnije“, rekao je Jakšić.

28.04.2022.

PIVARI „TREBJESA“ PRIPALA PLAKETA ZA DOPRINOS U OBLASTI ZAŠTITE NA RADU

Pivara „Trebjesa“ dobitnik je Plaketa za doprinos u oblasti zaštite na radu koju dodjeljuje Udruženje zaštite na radu Crne Gore.
Na svečanosti povodom Svjetskog dana posvećenog ovoj važnoj temi, plaketu je primio Milan Kilibarda, menadžer zaštite okoline, zdravlja i sigurnosti.
„Pojam „zaštita na radu“ znači mnogo više od procedura i pravila. To je kultura koja se gradi sinergijom sa zaposlenima i razumijevanjem krajnjeg cilja – a to je bezbjedno i zdravo radno okruženje. Kao dio velike svjetske pivarske porodice „Molson Coors“, Trebjesa ogromnu pažnju poklanja zaštiti na radu. Iako često stroži od onih, zakonski obaveznih u Crnoj Gori, propisi zaštite na radu na nivou grupe omogućavaju nam pratimo i primjenjujemo i najzahtjevnije svjetske i evropske norme. Ova plaketa je dokaz da smo na pravom putu i motivacija da istrajemo u misiji podizanja svijesti o zaštiti na radu, u čemu ćemo, čvrsto vjerujemo, i uspjeti“, rekao je Kilibarda.

02.11.2021.

23. AKCIJA KLUBA DOBROVOLJNIH DAVALACA KRVI PIVARE „TREBJESA“

Klub dobrovoljnih davalaca krvi Pivare „Trebjesa“, koji okuplja oko trećinu zaposlenih, realizovao je još jednu akciju, u kojoj je prikupljeno 27 jedinica krvi za Centar za transfuziju Opšte bolnice Nikšić. Ovo je 23. akcija Kluba od osnivanja.

Zbog aktuelne epidemiološke situacije, članovi Kluba donirali su krv u različitim intervalima od 25. oktobra do 1. novembra.

Po završetku akcije, uručene su zahvalnice članovima Kluba koji su krv donirali više puta i proslavili svoje male jubileje. Miodrag Radović krv je donirao 40 puta, Ljiljana Miljković i Vasko Vučurović zabilježili su svoju 30. donaciju, Željko Vučetić i Božo Knežević 20, Vladimir Radulović i Branislav Vučetić 10. donaciju, dok je Mirko Jakšić krv dao 5 puta.

02.10.2021.

PARK ŠUMA TREBJESA BOGATIJA ZA 710 STABALA

Park šuma Trebjesa bogatija je za 710 stabala drveća, zasađenih u zajedničkoj akciji zaposlenih Pivare „Trebjesa“ i članova NVU „Putevima predaka“. Akcija sađenja realizuje se u okviru Nikšićko Green platforme, a volonteri su danas posadili 700 stabala smrče i 10 lipa.

„Ako znamo da jedno odraslo stablo stvara dnevnu količinu kiseonika za dvije do deset osoba, onda shvatamo vrijednost svakog posađenog drveta. Zato nam je drago što smo, u saradnji sa partnerima iz NVU „Putevima predaka“, i ove godine ozelenili park šumu Trebjesa, koja je jedno od najdražih izletišta Nikšićana. Danas posađena stabla samo su dio našeg ukupnog pozitivnog ekološkog otiska“, poručila je Natalija Đordan, menadžerka korporativnih poslova u Pivari „Trebjesa“.

Ana Petrović Njegoš iz NVU „Putevima predaka“ podsjetila je da je ovo udruženje osnovano s ciljem unapređenja ekološkog statusa Crne Gore. „Naše udruženje prepoznalo je lokalitet Trebjese kao ekološku oazu i značajno mjesto za naše sugrađane. Zbog toga smo usmjerili svoj volonterski rad na uređivanje park šume Trebjesa, posebno kroz pošumljavanje i ozelenjavanje. Samo kroz današnju akciju, zajedno sa zaposlenima iz Pivare i volonterima Crvenog krsta Nikšić, kojim dugujem posebnu zahvalnost, ozelenili smo Trebjesu sa 710 sadnica, a slične akcije nastavićemo i u narednom periodu“, navela je Petrović Njegoš.

Na prostoru park šume Trebjesa prisutno je više od 200 zeljastih i 40 drvenastih vrsta, od čega je dosadašnjim istraživanjima utvrđeno postojanje 15 endemičnih vrsta Balkanskog poluostrva. Trebjesa je od kraja 2000. godine opštinskom odlukom stavljena pod zaštitu kao Posebni prirodni predio.

16.09.2021.

PIVARA „TREBJESA“ OBILJEŽAVA SVJETSKI DAN ODGOVORNE KONZUMACIJE PIVA

Kao rezultat brojnih aktivnosti pivara širom svijeta, 2015. godine 16. septembar ustanovljen je kao Svjetski dan odgovorne konzumacije piva. Na taj dan, pivari u zemljama širom svijeta organizuju brojne kampanje kako bi se u društvu što više govorilo i znalo o prevenciji neodgovorne konzumacije alkohola i posljedicama njegove zloupotrebe.

Pivara „Trebjesa“ obilježava Svjetski dan odgovorne konzumacije piva, pozivajući sve ljubitelje piva da to uvijek čine na odgovoran način.

Odgovorno konzumiranje među ključnim je stubovima društvene odgovornosti Molson Coors Beverage Company, u sklopu koje posluje „Trebjesa“. Jedan od ciljeva kompanije Molson Coors je da do 2025. godine kroz partnerstva sa globalnim proizvođačima alkoholnih pića smanji neodgovornu i neprimjerenu konzumaciju alkohola za 10 odsto. Takođe, kompanija u ovoj oblasti ima interne procedure i standarde, koji su na pojedinim tržištima gdje posluje i stroži od nacionalnog zakonodavstva.

16.08.2021.

DONACIJA PIVARE “TREBJESA” ZA BOLNICU U BREZOVIKU

Pivara “Trebjesa” donirala je laboratorijsku opremu Specijalnoj bolnici za plućne bolesti „Dr Jovan Bulajić“ u Brezoviku.

Donirani su laboratorijski pH metar i biohemijski aparat Microlab 30, kao i UPS uređaj, vrijednosti oko 5 hiljada eura. Doniranom opremom će se značajno poboljšati proces dijagnostike i praćenja toka bolesti pacijenata koji se liječe u bolnici u Brezoviku.

Direktor bolnice, dr Predrag Pejović, zahvalio je Pivari „Trebjesa“ na donaciji bolnici Brezovik i ulaganju u zdravstveni sistem Crne Gore, čime se uspješno doprinosi osavremenjavanju zdravstvenih ustanova i unapređenju zdravstvene zaštite građana.

Podsjetio je da je bolnica u Brezoviku osnovana prije 70 godina, te da je danas referentna ustanova u Crnoj Gori u oblasti pulmologije, sa visokim standardima dijagnostike i liječenja pacijenata sa plućnom patologijom.

„Svima nama koji imamo tradiciju ulaganja u zdravstvo, COVID kriza je potvrdila da je svaka investicija u ovu oblast višestruko korisna. Pivara „Trebjesa“ je od 2018. do sada u zdravstveni sistem uložila više od 47 hiljada eura i svakako ćemo nastaviti da, u skladu sa mogućnostima, na ovaj način budemo partner zajednici“, poručila je Natalija Đordan, menadžerka korporativnih poslova u Pivari „Trebjesa“.