News & Notices

The sub-title for the blog page (Edit in the Customizer).

17.10.2019.

1.000 doniranih jedinica krvi

Klub dobrovoljnih davalaca krvi Pivare „Trebjesa“ organizovao je danas 19. akciju od osnivanja, kojom je broj ukupno do sada doniranih jedinica krvi od ovog Kluba dostigao jednu hiljadu.

U današnjoj akciji u Centru za transfuziju Opšte bolnice Nikšić prikupljeno je 35 jedinica krvi, a u akciji su učestvovali i članovi Kluba mladih Crvenog krsta Nikšića.

Milan Bošković je danas dao krv 50. put, Mitar Kovačević zabilježio je 40. donaciju, Miodrag Radović 30, Boro Delibašić i Ratko Rosandić 20. donaciju. Po 10 puta krv su dali Ratko Dačević, Marko Mijušković, Miloš Ognjenović, Brano Cimbaljević i Momčilo Ćorsović, dok su peti put humanost pokazali Radojica Ćipranić, Vladimir Lasica, Jovica Đešnić, Nebojša Jovanović, Vladimir Radulović, Ilija Krivokapić, Anđela Krivokapić, Zoran Gardašević, Vladan Delić, Dejan Taušan, Zoran Taušan i Marko Milinković. Svi oni dobili su zahvalnice Kluba.

Klub dobrovoljnih davalaca krvi Pivare „Trebjesa“ okuplja trećinu zaposlenih, a postoji od 2010. godine.

28.08.2019.

Spoj hrane, piva i muzike

Jedinstvena gastronomska manifestacija „Pivo s apetitom“, u organizaciji Pivare „Trebjesa“ i Udruženja šefova kuhinja Crne Gore, održana je na trgu ispred Starog grada u Budvi. Mirisi dobre hrane koju su spremali profesionalni kuvari privukli su veliki broj posjetilaca, pa se plato ispred Starog grada brzo napunio, a svi su uživali u spoju hrane, piva i muzike.

Pivara „Trebjesa“ po drugi put realizuje događaj „Pivo s apetitom“, koji popularizuje kuvanje sa pivom kao i konzumiranje piva uz hranu.

Uparivanjem piva i hrane stvara se jedna nova umjetnost u kulinarstvu, koja može osvježiti svaku trpezu. Prednost piva u odnosu na druga pića koja koristimo u kuhinji je u tome što pivo ima tri ili četiri sastojka, koja mu daju punoću ukusa. To su obično hmelj, ječam, voda i kvasac. Svaki od ovih sastojaka daje jelima poseban ukus, bilo da pivo konzumiramo kao piće uz to jelo, ili da je ono dio recepta.

Sva pripremljena hrana je podijeljena okupljenima, dok su tri piva najstarije crnogorske pivare bila zadužena za osvježenje, i to: Nikšićko IPA, Nikšićko Tamno i Nikšićko Nefiltrirano.

09.08.2019.

Kreće kampanja “Kad pijem ne vozim”

Uprava policije i Pivara “Trebjesa” i ove godine realizuju kampanju „Kad pijem ne vozim“, sa ciljem da u narednom periodu bude još manje saobraćajnih nezgoda sa smrtnim posljedicama i teškim povredama, koje uzrokuju osobe koje voze pod dejstvom alkohola. Kampanja koja se realizuje 11. godinu, trajaće od 10. avgusta do 1. septembra.

Akcenat kampanje je na prevenciji, radi podizanja svijesti građana da se zbog bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju propisi moraju poštovati. Kontrole će se sprovoditi na svim magistralnim i regionalnim putevima, naseljima, lokalnim putevima i ulicama.
Vozačima će biti podijeljeno ukupno 5.000 osvježivača-jelkica za automobile, kako bi poruka “Kad pijem ne vozim” bila stalni podsjetnik i opomena vozačima da vode računa o svojoj i bezbjednosti drugih učesnika u saobraćaju.
Kampanja će biti realizovana i na dva festivala na kojim je Pivara “Trebjesa” sponzor: Lake Fest i Sea Dance.
I ove godine u sklopu kampanje Pivara je donirala 5 alkometara za Upravu policije.

25.07.2019.

„Rock & Recycle“ na najvećim muzičkim festivalima

Ekološka kampanja “Rock and Recycle”, čiji je cilj promocija selektivnog odlaganja ambalažnog otpada i reciklaža, ove godine biće realizovana na tri najznačajnija festivala čiji je sponzor Pivara „Trebjesa“. Posjetioci Bedem Fest-a, Lake Fest-a i Sea Dance festivala moći će da skupljaju iskorišćene plastične čaše, donesu ih na posebne pultove i pošalju na reciklažu, a zauzvrat dobiju simbolične poklone sa logotipom kampanje „Rock and Recycle“.


Kroz ovu kampanju, Pivara “Trebjesa” festivalima na kojim je jedan od sponzora daje dodatu vrijednost – ekološku komponentu.
Ova ekološka kampanja započeta je prije sedam godina i do sada je prikupljeno oko 160.000 plastičnih čaša.
Od dijela plastičnih čaša napravljena su umjetnička djela – skulpture vidre i pastrmke, koje su simboli čistih voda.

21.06.2019.

Nikšićko IPA prezentovano i u Podgorici

Nakon prezentacije u Nikšiću, najmlađi član Nikšićko Pivo porodice –Nikšićko IPA – predstavljen je partnerima i prijateljima kompanije u Podgorici. Zvanice su uživale u novom pivu i sjajnoj svirci jednog od najpopularnijih regionalnih bendova, Elemental.

Na razvoju Nikšićko IPA oko godinu i po radio je cijeli tim pivarskih stručnjaka. U Nikšićko IPA pivu prepliću se arome hmelja, tropskog voća i borovih iglica, a prvi komentari potrošača su da se radi o izuzetno pitkom IPA pivu.

IPA je skraćenica za India Pale Ale, podvrstu ejl piva, koju su napravili Britanci u 18. vijeku i danas je jedno od najpopularnijih ejl piva širom svijeta.

19.06.2019.

Stiglo je Nikšićko IPA

Najstarija crnogorska pivara, Pivara „Trebjesa“, obradovala je potrošače i ljubitelje drugačijih pivskih stilova novim pivom. Nikšićko IPA prvo je ejl pivo u Nikšićko portfoliju i dolazi od pivare koja je regionalno poznata po svojim lager pivima.

Ejl piva razlikuju se od lager piva po upotrebi drugačijeg kvasca, više hmelja i načinu proizvodnje – to su takozvana piva gornjeg vrenja. IPA je skraćenica za India Pale Ale, podvrstu ejl piva, koju su napravili Britanci u 18. vijeku i danas je jedno od najpopularnijih ejl piva širom svijeta.

Prvu prezentaciju novog piva Pivara je organizovala u svom gradu, Nikšiću, u caffe baru Floyd, uz prisustvo zaposlenih, partnera, predstavnika medija i prijatelja kompanije.

Nikšićko IPA već je dostupno u trgovinama i u lokalima, i to u staklenoj boci 0,33l i u limenci 0,5l. Za one koji više vole točeno pivo – u lokalima mogu poručiti i točeno Nikšićko IPA pivo.

Pored Nikšićko IPA, porodicu piva koje se proizvode u Pivari „Trebjesa“ čine i Nikšićko Pivo, Nikšićko Tamno, Nikšićko Gold, Nikšićko Nefiltrirano i Nikšićko Cool.

24.04.2019.

Pivarci 18. put dali krv

Zaposleni u Pivari „Trebjesa“, okupljeni u Klubu dobrovoljnih davalaca krvi ove kompanije, danas su po 18. put organizovano dali krv.

U prvoj ovogodišnjoj akciji Kluba odziv članova je bio dobar, pa je prikupljeno 30 jedinica dragocjene tečnosti za Centar za transfuziju Opšte bolnice Nikšić.

Klub dobrovoljnih davalaca krvi Pivare „Trebjesa“ postoji osam godina i organizuje dvije akcije dobrovoljnog davanja krvi godišnje.

17.04.2019.

Pivara nastavlja podršku crnogorskom sportu NIKŠIĆKO I DALJE UZ NAŠE NAJBOLJE FUDBALERE

Pivara „Trebjesa“ i Nikšićko Pivo produžili su sponzorski ugovor sa Fudbalskim savezom Crne Gore, čime je kompanija nastavila dugogodišnju podršku razvoju crnogorskog fudbala.

Sponzorski ugovor na period od dvije godine potpisali su izvršna direktorica „Trebjese“ Sanja Ćalasan i predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević.

„Danas potpisanim sponzorstvom nastavljamo podršku Fudbalskom savezu i reprezentaciji, ali i ulaganja naše kompanije u razvoj i popularizaciju sporta u Crnoj Gori. Pivara „Trebjesa“ podržava različite sportske kolektive, kako manje, tako i one veće, na nacionalnom nivou“, kazala je Sanja Ćalasan, izvršna direktorica Pivare „Trebjesa“.

Predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević izrazio je zadovoljstvo nastavkom saradnje sa Trebjesom. „Izuzetno sam zadovoljan što danas imamo priliku da produžimo ugovor o saradnji sa jednom od najznačajnijih crnogorskih kompanija, koja je već dugi niz godina aktivna na sportskoj sceni naše zemlje. Fudbalski savez u nikšićkoj pivari ima pouzdanog partnera, koji sa velikim zadovoljstvom učestvuje u razvoju i unaprijeđenju sporta, pogotovo fudbala“, rekao je Savićević.

17.01.2019.

VAUČERI ZA 100 PORODICA U STANJU SOCIJALNE POTREBE

Crveni krst Nikšić uručiće vaučere za trgovinu vrijedne po 50 eura za 100 porodica koje se nalaze u stanju socijalne potrebe. Vaučeri vrijedni ukupno 5 hiljada eura donacija su Pivare „Trebjesa“.
Ovo je četvrta godina u kojoj Pivara izdvaja novac za pomoć najugroženijim porodicama i do sada je preko 400 domaćinstava na teritoriji Opštine Nikšić dobilo materijalnu pomoć zahvaljujući donaciji kompanije.
Pored pomoći od kompanije, i zaposleni u Pivari „Trebjesa“ pokazuju svoju humanost kroz godišnje akcije prikupljanja odjeće, obuće i igračaka za sugrađane koji su na evidenciji Crvenog krsta i kojima je pomoć neophodna.

26.12.2018.

„PAMETNE“ KANTE ZA ZBRINJAVANJE OTPADA

Projekat „WiFi – otpad i budućnost“ nevladine organizacije Ekološki pokret „Ozon“ pobijedio je na godišnjem konkursu Pivare „Trebjesa“. Cilj projekta je upoznavanje javnosti sa konceptom pametnog upravljanja otpadom i mogućnostima njegove primjene kroz cirkularnu ekonomiju, kvalitetnija međusektorska saradnja, kao i veća medijska zastupljenost tema iz ove oblasti.

Nevladine organizacije su i ove godine identifikovale prostore za ekološku akciju, kroz 12 projekata koji su pristigli na sedmi godišnji konkurs. Projekte su poslale NVO iz Podgorice, Nikšića, Cetinja i Ulcinja.

U okviru nagrađenog projekta po prvi put će u Crnoj Gori moći da se vidi pametna kanta za sakupljanje otpada, koja će biti prezentovana na događajima u sedam gradova – Nikšiću, Podgorici, Cetinju, Budvi, Herceg Novom, Plužinama i Beranama. Pametne kante rade na solarnu energiju i „sabijaju“ smeće, pa u njih stane i do osam puta više otpada u odnosu na običnu posudu iste zapremine. Kanta ima GPS koji reaguje svaki put kada se sakupi i presuje otpad, a kada se popuni kapacitet, SMS porukom javlja centrali da je vrijeme za pražnjenje.

O Konkursu :

Pivara “Trebjesa” pokrenula je 2011. godine konkurs za izbor najboljeg ekološkog projekta NVO. Do sada su realizovani projekti „Ja volim moj Nikšić, a ti?” (Ekološki pokret Ozon), „Za ljepši Nikšić“ (Društvo mladih ekologa), „Reciklaža nije blamaža“ (Alfa centar), „Eko park Blace -Čistije, ljepše, korisnije“ (Društvo mladih ekologa), „VeloNik“ (Biciklo.me) i „Umjetnost reciklaže“ (TNT). Svi projekti realizovani su u Nikšiću.