01.12.2012.

Pivara “Trebjesa” i dalje lider

Pivara “Trebjesa“”ostala je i tokom 2012. godine lider u prodaji piva na crnogorskom tržištu, a značajan rast zabilježen je na izvoznim tržištima u regionu, saopšteno je iz kompanije.

Zastupljenost i prodaja proizvoda Pivare “Trebjesa” na tržištu Crne Gore bila je tradicionalno dobra. Veliki izazov i cilj kompanije u 2012. godini bilo je širenje na tržišta regiona, u čemu je Pivara i uspjela kroz značajan rast udjela na ovim tržištima, posebno u Albaniji. Iz Pivare su najavili da će jedan od prioriteta u narednoj godini biti dodatno jačanje zastupljenosti Nikšićkog piva na stranim tržištima.

Iz kompanije su ocijenili da su dobri rezultati i liderska pozicija došli kao potvrda kvaliteta piva koje se proizvodi pod Trebjesom, a u koji se stalno investira. “U 2012. godini investirali smo oko 5 miliona eura. Ulaganja se odnose na osavremenjavanje proizvodnog procesa, izgradnju novih silosa i inovacije u pakovanju naših piva. Nakon nekoliko godina redizajnirali smo bocu Nikšićkog Piva, na veliko zadovoljstvo naših kupaca“, kazali su iz Pivare.

Kvalitet Nikšićkog piva i ove godine prepoznat je na međunarodnom nivou, osvajanjem zlatne medalje za kvalitet koju dodjeljuje najprestižnija organizacija u oblasti kontrole kvaliteta – Monde Selection. Ovaj uspjeh rezultat je stalnog ulaganja u kvalitet i kontrolu kvaliteta proizvoda, uz konstantne modernizacije proizvodnih pogona, ali i veliko iskustvo zaposlenih u Pivari. “Zlatna medalja na prestižnom takmičenju potvrda je da potrošačima Nikšićkog Piva nudimo isključivo vrhunski kvalitet”, naveli su iz Pivare, koja je u godini na izmaku dobila novog vlasnika, kanadsko-američku  pivarsku industriju Molson Coors.

Uz usmjerenost na potrošača, Pivara “Trebjesa” sprovodi i koncept društveno odgovornog poslovanja i ulaganja u zajednicu. “Ponosni smo što će Pivara Trebjesa, odnosno Nikšićko pivo, i narednih 12 mjeseci biti sponzor Fudbalske reprezentacije Crne Gore, koja ostvaruje zavidne rezultate, a mi ćemo podržati njihove napore u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2014.”, kazali su iz kompanije.

Pivara je kroz muzičku platformu Nikšićko Rock ove godine kroz sponzorstvo omogućila održavanje brojnih kvalitetnih muzičkih događaja u Crnoj Gori, među kojim su najznačajniji Lake Fest u Nikšiću i Summer Fest u Budvi.

Njegujući tradiciju dobrog susjeda, ove godine smo putem donacija podržali neke od aktivnosti Crvenog krsta Nikšić i Banke hrane, a opremu donirali Bolnici Nikšić, Centru za transfuziju i Hitnoj pomoći.

“Tradicionalno, već petu godinu nagrađujemo najbolje studente Zaštite životne sredine na Metalurško-tehnološkom fakultetu. U životnu sredinu ulažemo i kroz partnerstvo sa nevladinim sektorom, za čiji najbolji projekat smo i ove godine usmjerili 10.000 eura. Pobjednički projekat “Za ljepši Nikšić” realizuje NVO Društvo mladih ekologa i ima za cilj promociju i edukaciju značaja zaštite nikšićkih rijeka”, podsjetili su iz Pivare “Trebjesa”.

Iz kompanije su kazali da će od 1. januara 2013. godine biti povećane akcize na pivo za 43%, što će uticati na povećanje cijene piva. “Povećanje akcize nije iznenađenje, jer je primjena povećane akcize donošenjem Zakona bila odgođena do 2013. godine. Shodno tome,  akciza na pivo biće povećana sa 3,5 na 5 eura po hektolitru po procentu alkohola”, naveli su iz Pivare.

Iz kompanije su kazali da nužno povećanje cijene piva, uz aktuelnu ekonomsku situaciju u zemlji i regionu i pad kupovne moći građana, ne može pozitivno uticati na poslovni rezultat Pivare u narednom periodu, te da će dodatno opteretiti i budžet krajnjeg potrošača.