01.04.2015.

Raspisan četvrti NVO konkurs

Pivara “Trebjesa” raspisala je i ove godine konkurs za finansiranje ekoloških projekata nevladinih organizacija. Ovo je četvrti konkurs koji Pivara raspisuje za finansiranje projekta NVO u iznosu od 10.000 eura, s ciljem rješavanja konkretnih ekoloških izazova.

Konkurs je namijenjen nevladinim organizacijama koje su registrovane u Crnoj Gori, a podnose projekte koji se odnose na upravljanje otpadom, zaštitu prirodnih resursa i druge aktivnosti koje doprinose razvoju svijesti i odgovornosti o potrebi aktivnog uključivanja građana u zaštitu i unaprijeđenje životne sredine. Ključna novina ovogodišnjeg konkursa jeste da NVO mogu prijaviti projekte čija je realizacija planirana bilo gdje na teritoriji Crne Gore.

Od početka realizacije ovog projekta, 2011. godine, kroz tri konkursa pristigla su 24 predloga projekata od NVO sektora. Uz finansijsku podršku Pivare, realizovana su tri projekta: ,,Ja volim moj Nikšić, a ti?“ (Ekološki pokret OZON), „Za ljepši Nikšić“ (Društvo mladih ekologa Nikšić) i “Reciklaža nije blamaža” (ALFA Centar).

Na ovaj način, kompanija je u ekologiju uložila do sada 30.000 eura.