28.08.2019.

Spoj hrane, piva i muzike

Jedinstvena gastronomska manifestacija „Pivo s apetitom“, u organizaciji Pivare „Trebjesa“ i Udruženja šefova kuhinja Crne Gore, održana je na trgu ispred Starog grada u Budvi. Mirisi dobre hrane koju su spremali profesionalni kuvari privukli su veliki broj posjetilaca, pa se plato ispred Starog grada brzo napunio, a svi su uživali u spoju hrane, piva i muzike.

Pivara „Trebjesa“ po drugi put realizuje događaj „Pivo s apetitom“, koji popularizuje kuvanje sa pivom kao i konzumiranje piva uz hranu.

Uparivanjem piva i hrane stvara se jedna nova umjetnost u kulinarstvu, koja može osvježiti svaku trpezu. Prednost piva u odnosu na druga pića koja koristimo u kuhinji je u tome što pivo ima tri ili četiri sastojka, koja mu daju punoću ukusa. To su obično hmelj, ječam, voda i kvasac. Svaki od ovih sastojaka daje jelima poseban ukus, bilo da pivo konzumiramo kao piće uz to jelo, ili da je ono dio recepta.

Sva pripremljena hrana je podijeljena okupljenima, dok su tri piva najstarije crnogorske pivare bila zadužena za osvježenje, i to: Nikšićko IPA, Nikšićko Tamno i Nikšićko Nefiltrirano.