26.10.2018.

Takmičenje crnogorskih kulinarskih majstora u organizaciji Pivare „Trebjesa“

Jedinstveni kulinarski šou „Pivo s apetitom“, u kojem su se neki od najboljih šefova kuhinja iz Crne Gore takmičili u spremanju jela uz koja kao dodatak ili sastojak ide pivo, održan je u hotelu Hilton. Takmičenje je organizovala Pivara „Trebjesa“ u saradnji sa Udruženjem šefova kuhinja Crne Gore.

Ukupno šest šefova i zamjenika šefova kuhinja pokazali su kojim to jelima konzumacija piva daje još bolji ukus, a u koje recepte pivo treba da dodamo kao tajni sastojak. Takmičili su se Ivan Korać (hotel Hilton), Ivana Delić (hotel Mogren), Ivan Ćetković (hotel Mediteran), Goran Vojvodić (hotel Podgorica), Marko Marković (restoran Bonaca) i Dražen Mugoša (restoran Plantaže – Skadarsko jezero).

Za ocjenjivanje su bili zaduženi ljudi iz struke: Vuko Mitrović, predsjednik Udruženja šefova kuhinje Crne Gore, Bogdan Krsmanović, sekretar pomenutog Udruženja, Slađana Šoć, šef kuhinje hotela Hilton i Saša Čekerlija, vanredni profesor na Fakultetu za menadžment i hotelijerstvo Miločer. Žiri je ocjenjivao ukus, kreativnost i prezentaciju, tehniku, kao i čistoću.

Šef kuhinje hotela Mediteran Ivan Ćetković osvojio je prvo mjesto i 1.000 eura. On je napravio svinjsku pancetu sa kožom, pečenu u Nikšićkom Tamnom pivu, dok je za jelo koje se idealno slaže sa Nikšićkim napravio rolnice sa biftekom, u sosu od senfa.

Drugoplasirani je bio Ivan Korać iz hotela Hilton, dok su treće mjesto podijelili Goran Vojvodić iz hotela Podgorica i Dražen Mugoša iz restorana Plantaže – Skadarsko jezero.