18.10.2015.

ZAVRŠEN PRVI NIKŠIĆKO PIVO FAN CUP

U uzbudljivoj završnici prvog Nikšićko Pivo Fan Cup-a ekipa FK Podgorica 2014 osvojila je prvo mjesto, čime joj je pripala glavna nagrada – direktan plasman na internacionalno takmičenje igrača amatera u malom fudbalu koje će u aprilu 2016. godine biti igrano u jednoj od zemalja Evropske unije, kao i novčana nagrada od 1.500 eura. Ova ekipa u finalu je bila bolja od svojih sugrađana iz tima Klinički centar CG, koji su osvojili 1.000 eura, dok je treće mjesto i 500 eura pripalo ekipi Vodomont Akapulko.

ZAVRŠEN PRVI NIKŠIĆKO PIVO FAN CUP

Finalne utakmice igrane su na terenima Sportskog kluba „Čelebić“, a brojna publika došla je da bodri svoje favorite u borbi za titulu.

Prvo izdanje Cup-a okupilo je čak 1.400 igrača malog fudbala, koji su se kroz 118 ekipa borili za titulu najboljeg.

Po završetku finala, proglašeni su i pobjednici u pojedinačnim kategorijama. Najbolji strijalac takmičenja je Igor Jovanović iz ekipe Vodomont Akapulko, sa postignutih 14 golova. Mrežu je najbolje čuvao Dejan Mirotić iz ekipe Kliničkog centra CG, dok je najbolji igrač Nikšićko Pivo Fan Cup-a 2015 Obrad Tomašević iz ekipe FK Podgorica 2014.
Nikšićko Pivo Fan Cup, nacionalno takmičenje u amaterskom fudbalu, ove godine igrao se prvi put, kroz četiri kvalifikaciona turnira u Budvi, Podgorici, Beranama i Nikšiću, te završni turnir u Podgorici.

Takmičenje je pokrenula i realizovala Pivara „Trebjesa“, uz podršku Uprave za mlade i sport i Fudbalskog saveza Crne Gore, kao i Telekoma Crne Gore i Sport Vision kompanije, koji su dodijelili vrijedne nagrade za publiku u sklopu nagradnih igara na finalnim mečevima.