15.09.2023.

Akcija pošumljavanja park šume Trebjesa

Zaposleni Pivare „Trebjesa“ i članovi NVU „Putevima predaka“ organizovali su i ovog septembra volontersku akciju pošumljavanja park šume Trebjesa i zasadili 100 sadnica bora, 10 sadnica kedra i 10 sadnica lipe Kroz dosadašnju dugogodišnju saradnju kompanije i udruženja, u okviru park šume, zasađeno je ukupno preko 1.600 sadnica.

” Spojio nas je zajednički cilj čiji rezultati su vidljivi jer je omiljeno mjesto za odmor i rekreaciju stanovnika Nikšića iz godine u godinu sve zelenije. Svaka sadnica koju smo posadili predstavlja našu predanost očuvanju biodiverziteta, čistog vazduha i prijatnog okruženja za zajednicu u kojoj živimo. Zasadivši novih 120 sadnica, pokazali smo da briga o prirodi nije individualna odgovornost, već zajednička misija za buduće generacije”, kazala menadžerka korporativnih poslova u Pivari „Trebjesa” Natalija Đordan.

Prema riječima Ane Petrović Njegoš iz NVU „Putevima predaka“ , Trebjesa ima posebnu vrijednost za građane Nikšića, pa brojnim akcijama pažnju usmjeravaju na očuvanje zelenih površina i pošumljavanje.