14.08.2023.

Obilježili smo petnaest godina kampanje “Kad pijem ne vozim”

Kampanja „Kad pijem ne vozim“, koju zajednički realizuju Uprava policije i Pivara „Trebjesa“, ove godine obilježila je 15 godina postojanja. Riječ je o kampanji koja kroz društveno-odgovorni aspekt, promoviše važnost savjesnog konzumiranja alkohola.

Tim povodom, Pivara „Trebjesa“ uručila je Upravi policije pet savremenih alkometara koji će doprinijeti još boljoj tehničkoj opremljenosti službenika na terenu. Za 15 godina trajanja ove kampanje, donirano je ukupno preko 50. Podijelili smo preko 1.400 promo paket savjesnim vozačima, slali važne poruke kroz medije, influensere, bilborde i radio kampanju, kao podsjetnik na važnost odgovornog konzumiranja alkohola.

Kampanja je imala i novi vizuelni identitet trajala je do 16. septembra, a onima koji su konzumirali alkohol, poslali smo jasnu i direktnu poruku „Povuci ručnu“.
Menadžerka za korporativne poslove u Pivari „Trebjesa“, Natalija Đordan istakla je doprinos svih partnera kampanje i zahvalila Upravi policije na dugogodišnjoj saradnji i podršci koja traje već 15 godina.

“Iza nas je vrlo uspješna i intenzivna kampanja kroz koju smo, zajedno sa Upravom policijom i drugim partnerima koji su nam se priključili, ukazali na rizike vožnje u alkoholisanom stanju. Poruka o odgovornoj konzumaciji ove godine je poslata kroz više različitih kanala komunikacije, uključujući društvene mreže, radio reklamu i outdoor kampanju. Zahvalnost dugujemo službenicima Uprave policije koji su na terenu, preventivno djelovali i uticali na dodatno podizanje svijesti o ovoj temi i pružili kvalitetnu podršku našim promo timovima”, kazala je Đordan.

Podsjetimo, Molson Coors grupacija kojoj pripadamo je jedan od osnivača i članica Međunarodne alijanse za odgovornu konzumaciju alkohola, i u svim zemljama u kojima posluje čini mnogo na polju promovisanja odgovorne konzumacije alkohola.