02.09.2013.

Bedem fest u Nikšiću 6. i 7. septembra

Bedem fest, dvodnevna muzička manifestacija na kojoj će nastupiti preko 20 bendova iz Crne Gore i regiona, biće održan 6. i 7. septembra na velikoj pozornici istoimene nikšićke tvrđave, po kojoj je festival i dobio ime. Program će obije večeri počinjati u 18 sati i trajati do ranih jutarnjih časova, a ulaz je besplatan.

Izvršni direktor festivala Petar Šundić saopštio je da će četvrti Bedem fest ove godine biti dodatno ojačan u organizacionom smislu. “Od prvog Bedem festa, koji je održan u avgustu 2010. godine, ovaj festival je polako rastao i postao prepoznat kao događaj od izuzetnog značaja za afirmaciju nikšićkog Bedema, ali i stvaralaštva, kreativnosti i mladalačke energije. Bedem fest postaje tradicija, kojom sam kraj ljeta ispratimo uz dobru i kvalitetnu muziku. Ove godine festival je u organizacionom, umjetničkom i tehničkom smislu na značajno većem nivou, što potvrđuje i činjenica da je manifestacija uz podršku Opštine Nikšić uvrštena u zvanični program Septembarskih dana kulture kao najmasovniji događaj”, rekao je Šundić na konferenciji za medije kojom je najavljeno održavanje festivala.

Ispred organizatora su se obratili i Milovan Vavić i Vasilije Savović, koji su naveli da svi bendovi iz Crne Gore nastupaju na Bedem festu bez ikakvog honorara, jer žele da podrže ovu manifestaciju i dalji razvoj kvalitetne muzike. Oni su saopštili i da će domaća publika imati priliku da uživa u svirkama poznatih bendova Darkwood Dub i Kanda Kodža i Nebojša, kao i da je ulaz na obije festivalske noći besplatan.

Organizatori su zahvalili i Pivari “Trebjesa”, koja je od prvog dana vjerovala u ovaj festival i kroz generalno sponzorstvo podržava Bedem fest od početka, kroz svoju platformu Nikšićko Rocks.

Na Bedem festu će u petak veče nastupiti Abzofran, Hipotalamus, Mangrov, Rock in Peace, Voodo, Siempre Peligroso, Rebeka, Manitou, Off Duty, Kanda kodža i Nebojša, Marek Tripkowski i Dražen Vujović. U subotu veče publiku će na nikšićkoj tvrđavi zabavljati  Dawnfall, Mikrokozma, Saša Stojanović & Friends,  Beer & Steel, Spiral Frequency, Marble, Mihailo, Vlado, Mićun i Petar,  Fjodor, Sirius, Darkwood Dub, Nikola Jovićević i DJ Proximus.