22.07.2013.

Organizovana akcija čišćenja kamp prostora nakon Lake Festa

Završena akcija “Rock & Recycle”

U sklopu projekta “Rock & Recycle”, koji je pokrenula Pivara “Trebjesa”, danas je realizovana i završna aktivnost čišćenja kamp prostora na kom su prethodnih dana boravili posjetioci muzičkog festivala Lake Fest. U volonterskoj akciji učestvovali su aktivisti Ekološkog pokreta “Ozon”, a u velikom broju akciji su se odazvali i posjetioci kampa.

U akciji koja je simbolično nazvana After Party Action prikupljeno je više od 70 kesa smeća.

Na After Party akciji posjetioci su mogli da vide i postavku radova umjetnika sa cetinjske akademije Likovnih umjetnosti, koji su napravljeni od reciklirane plastike.

U sklopu projekta “Rock & Recycle”, posjetioci festivala skupili su tokom tri festivalske noći oko 25.000 plastičnih čaša, a za svakih 20 čaša donijetih na poseban štand nagrađivani su majicom sa porukom kampanje.

Sva prikupljena plastična ambalaža tokom projekta “Rock&Recycle” biće predata Fakultetu likovnih umjetnosti u Cetinju, kao sirovina za izradu umjetničkih eksponata. Na ovaj način pružena je i podrška regionalnom projektu “Umjetnost, plastika i reciklaža” koji u Crnoj Gori realizuje Centar za inicijative iz oblasti održivog turizma.