16.08.2021.

DONACIJA PIVARE “TREBJESA” ZA BOLNICU U BREZOVIKU

Pivara “Trebjesa” donirala je laboratorijsku opremu Specijalnoj bolnici za plućne bolesti „Dr Jovan Bulajić“ u Brezoviku.

Donirani su laboratorijski pH metar i biohemijski aparat Microlab 30, kao i UPS uređaj, vrijednosti oko 5 hiljada eura. Doniranom opremom će se značajno poboljšati proces dijagnostike i praćenja toka bolesti pacijenata koji se liječe u bolnici u Brezoviku.

Direktor bolnice, dr Predrag Pejović, zahvalio je Pivari „Trebjesa“ na donaciji bolnici Brezovik i ulaganju u zdravstveni sistem Crne Gore, čime se uspješno doprinosi osavremenjavanju zdravstvenih ustanova i unapređenju zdravstvene zaštite građana.

Podsjetio je da je bolnica u Brezoviku osnovana prije 70 godina, te da je danas referentna ustanova u Crnoj Gori u oblasti pulmologije, sa visokim standardima dijagnostike i liječenja pacijenata sa plućnom patologijom.

„Svima nama koji imamo tradiciju ulaganja u zdravstvo, COVID kriza je potvrdila da je svaka investicija u ovu oblast višestruko korisna. Pivara „Trebjesa“ je od 2018. do sada u zdravstveni sistem uložila više od 47 hiljada eura i svakako ćemo nastaviti da, u skladu sa mogućnostima, na ovaj način budemo partner zajednici“, poručila je Natalija Đordan, menadžerka korporativnih poslova u Pivari „Trebjesa“.