11.08.2021.

POČEO MJESEC BEZBJEDNOSTI U SAOBRAĆAJU

Kampanjom “Kad pijem ne vozim” koju realizuju Uprava policije i Pivara “Trebjesa” biće obilježen još jedan Mjesec bezbjednosti u saobraćaju.

U periodu od 12. do 31. avgusta kroz kampanju će se uticati na podizanje svijesti vozača, ali i šire javnosti da alkohol i volan ne idu zajedno. Kampanja će imati preventivni, ali i represivni karakter.

“Preventivne aktivnosti će se ogledati kroz emitovanje spota edukativnog sadržaja, postavljanje reklamnih sadržaja na bilborde pored frekventnih saobraćajnica, gostovanja u radio i televizijskim emisijama i kroz raspodjelu 3.000 osvježivača vazduha ‘jelkica’ sa logom kampanje, učesnicima u saobraćaju,” saopšteno je iz Uprave policije.

Pivara „Trebjesa“ donirala je četiri alkometra i tri hiljade osvježivača vazduha sa porukom kampanje, koje će službenici policije podijeliti vozačima prilikom redovnih kontrola saobraćaja.

Pored preventivnih aktivnosti u okviru kampanje, službenici saobraćajne policije svakodnevno će preduzimati i represivne aktivnosti – kontrolu prisustva alkohola u organizmu vozača, naročito vozača autobusa.

Pivara „Trebjesa“ zajedno sa Upravom policije 13 godina realizuje kampanju „Kad pijem ne vozim“.

Zajedno sa prethodnim donacijama, Pivara je do sada ukupno 42 alkometra namijenila za Upravu policije, doprinoseći i na taj način krajnjem cilju kampanje – većoj bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju.