11.07.2013.

Ekološkim projektom do čistijeg Nikšića

“Trebjesa” podržava projekte NVO-a

Pivara “Trebjesa” raspisala je i ove godine konkurs za finansiranje projekta nevladinih organizacija (NVO) kroz koji će, treću godinu za redom, podržati realizaciju jednog ekološkog projekta na teritoriji Opštine Nikšić i na taj način uticati na unaprijeđenje ekološke slike grada.

Na konkurs se, sa po jednim projektom, mogu prijaviti nevladine organizacije registrovane u Crnoj Gori i koje, u skladu sa statutom, obavljaju aktivnosti u oblasti zaštite životne sredine. Predloženi projekti treba da budu iz sljedećih oblasti: upravljanje otpadom, zaštita prirodnih resursa ili druge aktivnosti koje doprinose razvoju svijesti i odgovornosti o potrebi aktivnog uključivanja građana u zaštitu i unaprijeđenje  životne sredine.

Rok za dostavljanje prijava je 15. avgust 2013. godine, a o najboljem projektu odlučivaće žiri koji čine Bosiljka Vuković Simonović, šefica Odjeljenja za podršku Nacionalnom savjetu za održivi razvoj u Ministarstvu održivog razvoja i turizma, Miodrag Karadžić, izvršni direktor NVO Društvo mladih ekologa Nikšić i dva predstavnika Pivare “Trebjesa”.

Za realizaciju najboljeg projekta Pivara će izdvojiti 10.000 eura. U toku prethodne dvije godine, kompanija je podržala realizaciju projekata Ekološkog pokreta “Ozon”, pod nazivom “Ja volim moj Nikšić, a ti” i Društva mladih ekologa “Za ljepši Nikšić”.