20.11.2017.

PIVARA OBILJEŽILA EVROPSKU SEDMICU ZA SMANJENJE OTPADA Vidra od recikliranih plastičnih čaša

Skulptura vidre, visine 3.2 metra, napravljena od recikliranih plastičnih čaša, postavljena je u centralnom atrijumu tržnog centra Delta City, u sklopu obilježavanja Evropske sedmice za smanjenje otpada. Skulpturu je izradio akademski vajar Marko Petrović Njegoš za potrebe naše kompanije, kako bismo poslali poruku o značaju pravilnog upravljanja otpadom.

Skulptura vidre satkana je od oko 30.000 plastičnih čaša, prikupljenih u ovogodišnjoj „Rock & Recycle“ akciji na Lake Fest-u.

Vidra je izabrana kao životinja koja je simbol čiste vode i čistih staništa. Položajem sklopljenih ruku, vidra nas poziva da nađemo vrijeme za očuvanje životne sredine.

U kontekstu upravljanja otpadom, tri su koraka koja svako od nas može lako da napravi: smanjenje otpada, ponovno korišćenje ambalaže i reciklaža. Upravo je ponovno korišćenje i tema ovogodišnje Evropske sedmice za smanjenje otpada, koja se obilježava uz motiv „Koristi ponovo: daj novi život starim stvarima“.

Praveći skulpturu vidre dali smo novi život iskorišćenoj plastičnoj ambalaži.

Na ovaj način Pivara je završila ovogodišnju kampanju Rock & Recycle, koju već pet godina realizujemo na Lake Fest-u, uz Ekološki pokret „Ozon“, kao implementacionog partnera.