27.05.2013.

Pivara “Trebjesa” ugostila pivsku turu

Toni i Lovre fićom obilaze pivske gradove bivše Jugoslavije

Pivara “Trebjesa” bila je danas domaćin prvoj pivskoj turi po zemljama bivše Jugoslavije “Pitura”, koju čine dva Splićanina – Toni i Lovre. Toni i Lovre odlučili su da svoj godišnji odmor provedu obilazeći sve ex-yu gradove u kojim se proizvodi istoimeno pivo, a danas su obišli Nikšić i Pivaru “Trebjesa”.

Splitski avanturisti imali su priliku da obiđu sektor proizvodnje u Pivari i upoznaju se sa pravljenjem piva u gradu pod Trebjesom, nakon čega su ih predstavnici kompanije ugostili uz crnogorske specijalitete poput njeguškog pršuta i sira. Uz dobro raspoloženje, gosti su tradicionalnu hranu zalili Nikšićkim pivom.

Toni i Lovre su objasnili da je ideja o obilasku pivarskih gradova došla spontano, kroz razgovor o svim pivarama koje imaju pivo nazvano po gradovima u kojim se proizvodi. Tako su oni odlučili da sve navedene gradove i posjete, što će uraditi u naredne dvije sedmice. Toni i Lovre krenuli su iz Splita i obišli Sarajevo, odakle su došli u Nikšić, a za prevozno sredstvo su izabrali fiću, kao, kako kažu, “prvo pravo auto bivše države”.

Pitura će iz Nikšića putovanje nastaviti ka Peći i Skoplju, nakon čega slijede i ostali gradovi koji imaju istoimeno pivo: Niš, Zaječar, Jagodina, Valjevo, Apatin, Osijek, Vukovar, Tuzla, Banja Luka, Karlovac, Laško i Donje Pazarište.