05.06.2013.

Pivari Trebjesa uručene zlatne medalje u čuvenom City Hallu

Kvalitet Nikšićkog piva prepoznat na međunarodnom nivou

Pivara “Trebjesa” nagrađena je danas sa dvije zlatne medalje za kvalitet proizvoda na prestižnoj Međunarodnoj selekciji kvaliteta “Monde Selection 2013“, koja je održana u švedskom gradu Stokholmu. Zlatne medalje za kvalitet na ovogodišnjem takmičenju dodijeljene su Nikšićkom pivu (boca 0,33l) i Nikšićko Gold pivu (boca 0,25l).

Medalje za kvalitet svake godine dodjeljuju se u različitom evropskom gradu, a ove godine za dodjelu je izabran glavni grad Švedske, Stokholm. Ceremonija dodjele godišnjih nagrada Monde Selection, 52. po redu, održana je u čuvenom City Hallu, koji je poznat po tome što je od 1930. godine, uz samo nekoliko godina izuzetaka, mjesto održavanja svečanosti dodjele Nobelove nagrade.

U ime Pivare “Trebjesa” ceremoniji dodjele nagrada prisustvovali su Vesna Ukropina, menadžer kontrole kvaliteta i Natalija Milić, menadžer korporativnih komunikacija.

Na ceremoniji dodjele nagrada bilo je izloženo vise hiljada proizvoda iz različitih dijelova svijeta. Institut Monde Selection je najstarija i najprestižnija svjetska organizacija u oblasti kontrole kvaliteta proizvoda osnovana daleke 1961. godine, sa sjedištem u Briselu. Svake godine, više hiljada prehrambenih artikala iz cijelog svijeta, testiraju se na ukus, fizičko-hemijski i mikrobiološki sastav.

Svake godine u periodu od oktobra do januara proizvodi se prijavljuju na takmičenje, nakon čega više od 70 međunarodno prepoznatih eksperata ocjenjuje kvalitet prezentovanih proizvoda.  U ocjenjivanju piva, voda i negaziranih pića Monde Selection sarađuje sa najboljim belgijskim ekspertima u tim oblastima, od kojih su većina predavači i hemijski inženjeri na Institutu Meurice.