18.05.2021.

PIVARCI TOKOM PANDEMIJE REALIZOVALI TRI AKCIJE DAVANJA KRVI

Dobrovoljno davalaštvo krvi uvijek je važno, a u vremenu kada se zdravstveni sistem suočava sa pandemijom, ima poseban značaj. Na značaj akcija i u vrijeme pandemije ukazuje Klub dobrovoljnih davalaca krvi Pivare „Trebjesa“, koji je u prethodnih godinu realizovao čak tri akcije, u kojim je prikupljeno ukupno 66 jedinica krvi.

Ovaj Klub je prošle sedmice realizovao 22. akciju od osnivanja, dajući na taj način doprinos stabilnim količinama krvi u Centru za transfuziju Opšte bolnice Nikšić.

„Naš Klub nastavio je sa svojim tradicionalnim akcijama davanja krvi i u doba pandemije, a članovi Kluba su se osim u ove akcije odazivali i na brojne individualne pozive za donaciju. Znamo da je veliki broj pacijenata kojima je krv potrebna i da je važna svaka donirana jedinica. Ipak, prema zvaničnim podacima, u godini za nama broj doniranih jedinica krvi u blagom je padu i zato je ovo prilika da pozovemo sve koji to mogu, da pokažu humanost i pomognu nekome da ozdravi“, rekao je predsjednik Kluba dobrovoljnih davalaca krvi Pivare „Trebjesa“ Ranko Jakšić.

On je zahvalio medicinskim radnicima na posvećenosti u borbi sa pandemijom koronavirusa. „Čak i u ovim nesvakidašnjim uslovima davanje krvi je organizovano na način da je sve potpuno bezbjedno i sigurno“, poručuje Jakšić.

Klub dobrovoljnih davalaca krvi Pivare „Trebjesa“ postoji od 2010. godine i okuplja trećinu zaposlenih.