18.10.2012.

Povodom godišnjice kompanije zaposleni u “Trebjesi” dali krv

Prikupljene 33 jedinice krvi

Uoči obilježavanja godišnjice “Trebjese” zaposleni ove kompanije organizovali su danas akciju dobrovoljnog davanja krvi, a Odjeljenju za laboratorijsku, kliničku i urgentnu transfuziju Nikšić Pivara je donirala dvije hiljade eura.

Ovo je peta akcija Kluba dobrovoljnih davalaca krvi i u okviru akcije prikupljene su 33 jedinice ove dragocjene tečnosti. Akciji su se pridružili i članavi Kluba 25 i Kluba studenata.

“Možemo reći da već tradicionalno naš Klub donira krv uoči obilježavanja rođendana kompanije, koja ove godine slavi 116 godina postojanja. Osim ovog povoda, zaposleni Pivare i članovi našeg Kluba doniraju krv bar još jednom godišnje”, rekao je predsjednik Kluba dobrovoljnih davalaca krvi Ranko Jakšić.

“U Crnoj Gori je nizak procenat stanovništva koji su dobrovoljni davaoci, ali vjerujem da se ovakvim akcijama podstiče razvoj svijesti kod građana. Danas je krv potrebna vašem sugrađaninu kojeg možda ne poznajete, ali sjutra to može da bude neko iz vaše porodice, vaš prijatelj ili kolega s posla”, kazao je Jakšić.

On je pozvao stanovništvo i privredne subjekte da slijede primjer Pivare “Trebjesa” i time poklone nekome novu šansu za život.

Klub dobrovoljnih davalava krvi Pivare “Trebjesa”, koji okuplja petinu zaposlenih, osnovan je prije dvije godine, na dan kompanije.